Vyhledávání


Novinky

Dvojzkoušky, Veselí nad Lužnicí

18.07.2010 00:00
Máme za sebou dvojzkoušky ve Veselí, odkud jsme si toho tolik nepřivezli :D

Neoficiální závody agility, Hodonín

17.07.2010 00:00
Zúčastnili jsme se neoficiálek v Hodoníně, odkud jsme si něco málo odvezli :)

EOJ 2010, Německo

14.07.2010 00:00
Zúčastnili jsme se European Open Junior 2010 v Německu!
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8

TOPlist

19.6.2010 - Mezinárodní Výstava Psů, Brno

19.06.2010 00:00

Tak jsme si po dlouhé době zajeli na nějakou tu fajnovou výstavu. Už se s výstavní atmosférou tak nějak začínám sžívat - okruh přátel se pořád zvětšuje a už tam ani není taková nuda, jak zprvu bývala :)
Zkrátka, při příjezdu to byl rozjezd - převléct se na toaletách, bojovat s obalem na sako a tak dále. Nakonec jsem živá zdravá sedla na naše místečko, seděla a čekala na Lenku (s bíglíkem Daxem). Pořád vyhlížím a vyhlížím a oni pořád nikde. Zahlédnu pár známých tváří, důkladně prolistuju katalog na stránkách pro bígly a junior handlery. Asi jsem se ještě nezmínila, že tohle není obyčejná výstava, ale moje úplně první účast v Junior Handlingu :)
Pomalu jsem se začínala chystat do kruhu, složku v ruce, vodítko v druhé na jehož konci můj bígl Cleo a přepravena vyrazit. No, start to nebyl nejlepší, šli jsme si to s Lenkou jako nějaké carevny přes kruh, kde se ještě dofocovala mezitřída. Sice nic moc veledůležitého, ale tohle se nedělá. Společně jsme se tomu trochu zasmáli. V kruhu jsem měla dobrý pocit z dobře odvedené práce - předvedení psa. Zbytek už záležel na Cleovi - jak zvládne protáhnout zadní nohy a hlavně krk. Celou dobu jsem vedla kruh - mám to tak raději - Cleo se pohybuje poměrně rychle, z jakékoliv jiné pozice mi to není moc příjemné. Rozhodčí nás přehodil na 3. místo. A taky jsme ho nakonec dostali. VD3. Světě div se. Lenka s Daxíkem vyfasovali VD4. Dalo se to čekat. Nějakej Australan je mi někde :D Pro CAC jsem si přijela, CAC jsem si neodnesla. Tak snad příště.
S dobrou náladou jsem odešla z kruhu a začali jsme se balit a sunout se k závěrečnému kruhu. Chytli jsme +- dobrej flek. A už se jen čekalo až začne Junior Handling. Mezitím jsem lítala po výstavišti jak černá ruka. Prvně jsme s Lenkou hledali Petru (další kámoška), když jsme našli Petru tak se Lenka odpojila a my šli... Fotit :D Poprvé jsem fotila Barzoje :3
Do předkola jsem nastoupila v klidu. Přípravný malý plácek, ve kterém předkolo probíhalo skrýval pár výhod. Člověk se v něm cítil prostě lépe. Nastoupili jsme tam 2 - já a Denisa (další kámoška). Já se svým bíglem Cleem a ona s PRT Aronem. Vyptávala se mě na různé otázky. Katastrofa. Na těch jsem totálně pohořela. Náhodou jsem ale dvě věděla - Jakého je můj pes plemene a do jaké FCI skupiny patří! :D Co jsem nevěděla? Kolik má pes zubů, k lovu jaké zvěře se bígl využíval (to jsem věděla tak na půl - kdo by čekal jako správnou odpověď černé zvěře...). Jako další selhání jsem považovala chybu, že jsem nepočkala na svolení z postoje před provedením figury. Moje první JH. Šlo to vidět víc než fosforový pes. Denisa co šla po mně samozřejmě vše věděla a provedla správně - kdo by taky ne, když všechny odpovědi slyšela :D Inu, poslala mě dál, ale úplně jsem to odsoudila. Tolik fatálních chyb. To nemůže vyjít.
V semifinále to byly hrozné nervy. Opravdu. Tam je to zřejmě nejhorší. Paní rozdhodčí nás rozdělila do 2 skupin, jelikož nás bylo hodně. Na malé psy a velké psy. Prvně se vystavovali velcí psi. Mezi nimi jsem zahlédla i Terezu Šubertovou. JH legendu. Když byli hotoví velcí psi, šli malí. Já jsem byla 1. v řadě. Tak se šlo. Figura 8 - nejtěžší figura. Kupodivu jsem se víc bála Téčka než Osmičky :D Provedena snad dobře. Pár chyb jsem se potom od kamarádky dozvěděla. Potom měli všichni handleři klusat do kolečka. Mezitím vyhazovala děcka. Když už nás byla jen hrstka, zamířila si to nenápadně ke mně. V duchu jsem si říkala "Sakra, takový kousek, mohlo to vyjít!", ale ona mi nešla potřást rukou, šla nás jen zastavit v klusu. Přišla a řekla "Postupujete do finále!" :) Já se nevěřícně rozhlédla a opravdu jsme byli jen 3! Takovou radost jsem zažila snad jen jednou - když jsem se dozvěděla, že jsme Mistři ČR mládeže 2009 :)) Petra se mi hned pověsila kolem krku, bodejď by ne, jsem přece její dílo :) Všichni mi hned gratulovali a blahopřáli a byl to opravdu krásný zážitek :)
Finále už byla jen taková rychlovka. Každý (už jen ze 3) handler předvedl figuru 8. Tentokrát jsem se opravdu moc snažila. Dost se mi povedla ;) Zařadila jsem se zpět a čekala až budeme klusat do kolečka. Holčina přede mnou se rozběhla, já si nechala nějaké místo a klusala také. Neustále jsem cítila v zádech Pavlínu se svou šeltičkou :) Nojo, byli totiž s Cleem +- stejně rychlí :) A už se komentátorka připravovala vyhlásit výsledky. "Třetí místo získává slečna s... šeltií!". "Druhé místo získává...", v tom se koukla na mě a mně bylo hned jasné, že to budu já. Že to 1. místo nebude. "...slečna s... bíglíkem", sálen zaznělo moje slavné "jooo", obrovská pochvala vandala Cleofáše, který se dneska tak nesnažil a spěchala jsem na bednu :) Nestála jsem úplně nahoře, ale pocit to byl krásnej. Všude samej foťák a blesk... Když má chvilková sláva pominula, řekla jsem slečně/paní s katalogem jak se jmenuju a odnášela si igelitku a pohár :) Neustálá pochvala Clea, samozřejmě. Můj první junior handling. Můj první úspěch na bedně. Moc jsem si to užila. Miluju paní Dvořákovou :D Jen toho BOBa by nám už konečně mohla dát! :D Máme od ní snad úplně vše, jen ne toho BOBíka :) Však já si na něj počkám :)