Vyhledávání


Novinky

Neoficiální závody agility - Kostelany

02.04.2011 00:00
Na Cleové 4. narozeniny jsme vyrazili na závody do Kostelan. Ačkoliv jsme si přivezli metálová umístění, spokojení jsme moc nebyli :(

Dvojzkoušky agility - Mikulov

26.03.2011 00:00
A poslední dvojhrb máme za sebou! :) Ani napotřetí se nám nepodařilo vecpat se do součtu, ale co se dá dělat :)

Oficiální závody agility - Hodonín

05.03.2011 00:00
Zúčastnili jsme se prvních jarních závodů a Hodoníně :) Ačkoliv jsme ne všechno doběhli, úspěch jsme jistě sklidili :)

DUOCACIB Brno 2011

05.02.2011 00:00
Z Brněnského Dua jsme si dovezli 2 velké poháry! :) A za co? Počteníčko v zážitcích ;)

Mikulovský Dvojhrb I.

29.01.2011 00:00
Pořádali a zúčastnili jsme se Mikulovského Dvojhrbu I. :)
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

TOPlist

13.-14.11.2010 Mistrovství České Republiky Bíglů 2010, Horka nad Moravou

14.11.2010 00:00

Mistrovství České Republiky Bíglů 2010 jsem už od začátku brala jako hotovou věc - pojede se a basta! :) Velmi jsem si přála porovnat síly s konkurujícími bíglíky, avšak i s bíglíky, kteří běhají daleko odsud a já je ještě neviděla běhat. Ubytování jsme si sehnali hezké - v lovecké chatě, v jejímž areálu se celá akce konala, ačkoliv ubytování neodpovídalo ceně. Nemůžu si vynachválit přenádherné prostředí - hala byla úplně úžasná. I když jsem měla strach z povrchu (písek), nakonec se tolik nebořil a běhalo se tak, že se Cleo stihnout dal :) Koneckonců, zažila i mnohem horší povrchy (kde se písek bořil ještě více).

Sobota: Při prvním běhu - zkouška MA3 jsem byla vklidu. Splněné podmínky pro prodloužení A3 karty máme, navíc už máme od paní Podmolové 2 zkoušky, takže jsem běžela tréninkově (doslova). Na rozběhání, na zónečky, na rychlost, na risk :) Letadlo za tunelem se mi nepovedlo, no bylo z toho odmítnutí. I tak jsme jako jediní v MA3 doběhli (ze 3) a doběhli jsme si tak pro 1. místo :)

   

 Při 2. běhu - agility za jednotlivce jsem byla velmi velmi nervózní. Snad asi proto, že jsem si nebyla jistá, jestli můžu Cleovi věřit. Paní rozhodčí - Jaroslava Podmolová postavila (aspoň já myslím) velmi jednoduchou dráhu, na rozběhání :) I přesto se objevil problém - neskočí zónu? Týden zpátky jsem si postavila na dvoře kladinu a trénovala opravdu intenzivně. Cleo se nakonec cítil dobře, byl sice docela polámaný a nevyspaný, ale jakmile se otevřely dvířka od kennelky, už to byl zase on. Parkur zaběhl jak nejlíp uměl a neudělal jedinou chybičku. Čistý běh, s časem pod 40s - 1. místo + nejrychlejší čas (s 2 vteřinovým náskokem od 2. nejrychlejšího a 5 vteřinový náskok od 2. místa).
Dalším během byl jumping družstev. Při prezenci jsem si domluvila tým s paní Strakovou a jejím šikovným bíglíkem :) Vůbec jsem ji neznala, bylo to náhodné seznámení doslova až na startu :) Cleo běžel perfektně. Tentokrát na parkuru byl nějaký ten chyták, ale Cleo si s tím parádně poradil :) Náběh do slalomu z velmi nepříjemného úhlu zmákl úplně sám a skvěle :) Čas jsme měli opět nejrychlejší - 1. místo (hodnoceno jednotlivě).
Posledním během soboty byla tuneliáda :) Parkur jsem si bohužel neprošla celý, a tak jsem zbytek dráhy řešila až po prohlídce. Bohužel, schopnost improvizace jsem nejspíš už ztratila, a tak jsme udělali mnoho časových ztrát. Vyneslo nám to 3. místo - porazil nás Amadeus a Rocky :)
Noc byla těžká - Cleo se opět vůbec nevyspal, což však poskytlo vhodné podmínky pro závodění. Nebyl z toho tak mimo, aby dělal zbytečné chyby :D

Neděle: Prvním během neděle byla zkouška MA3, což jsem opět neřešila. Snad jen ta zlatá medaile nás hnala kupředu :P Dráha byla zapeklitá, Cleo bohužel shodil zeď na okolo (oběhnutí překážky a překonání zezadu - v čemž jsem mu bohužel pomoct nemohla). Doběhli jsme opět jako jediní a máme tak další zlatou - 1. místo :)
Druhým během bylo agility družstev, což jsem brala jako zahřátí na jumping jednotlivců, kde půjde o vše. Doběhli jsme čistě a bez časových ztrát. Ovšem, 1. jsme tentokrát nebyli. Předběhla nás Faidra of Volcano Cotopaxi (od Petry Hamtilové), o necelou půl vteřinu rychlejší - z kategorie small. Takže 2. místo (vyjímečně :D)
Posledním během byl jumping jednotlivců, kde šlo o titul, tedy o vše. Musím říct, měla jsem co dělat, abych psa nezmátla tím jak jsem nervózní... Doběhli jsme však opět čistě s úplně úžasným časem! Dráha byla jednoduchá pro psa, avšak složitější pro vedení, jelikož tam bylo časté střídání stran a o tom chytáku (skočka přímo za tunelem, která se však po tunelu neběžela) ani nemluvě. Pro nás to sice problém nebyl, ale mnoho psů právě tam udělalo osudovou chybu. Nakonec jsme měli opět nejrychlejší čas a zajistili jsme si tak 1. místečko :)

   

Stále jsem byla na pochybách, zda nám to letos vyjde nebo ne... I když by si mnozí mysleli, že pes, co získal 1. a 1. místo to má prostě v kapse, já si jistá nebyla :D Nakonec to opravdu vyšlo a my jsme s Cleem stanuli na tom nejvyšším umístěním - totiž prvním :) Titul Mistr České Republiky Bíglů 2010 nás začal pěkně hřát u srdce :) Sotva jsem přicapkala s obrovským pohárem v rukou, nemotorným Cleem, který chtěl očichat všechny hafáčky okolo taktéž (ještěže mi rodiče pomohli vzít pytel granulí), začali vyhlašovat součet družstev :) Tam to bylo opravdu velké překvapení - výsledky běhu družstev se vyhlašovali ve stylu jednotlivců, takže člověk nevěděl, jak si jako dvojice vede. Třetí místo nejsme my, druhé také ne a hned jak jsem slyšela, že 2. místo má 30 tr.b. (tedy, pokud mě si dobře vzpomínám :)), tak šlo snadno vydedukovat, že s 10 tr.b. to na bednu dáme znovu :) A taky že jo! Další titul - Mistr České Republiky Bíglů 2010 v družstvech! :) Prostě mazec :) Cleo, ve svých 3 letech dokázal opravdu úžasný úspěch :)
Běhání mezi bíglíky pro mě byla obrovská změna - jsem zvyklá běhat s šeltiemi, pudly a jinými rychlými psy, u kterých stačí nepatrná časová ztráta a nevyjde ani to 3. místo. Někdy nevyjde ani při rychlém a čistém běhu. Nicméně, jsem si naprosto jistá, že se na Mistrovství Bíglů 2011 uvidím se spoustou lidí znovu :)
Po stránce organizační bylo MČR Bíglů pěkné, sic jsem řekla, že se jakožto pomocník účastním, nicméně zima byla krutá a já emocionálně velmi nestabilní, zachovala jsem nezodpovědně a nevypomohla. Dost mě to pak mrzelo, neudělala jsem si u účastníků pěkný obrázek. Příště dodržím co řeknu :)
Paní Straková - člen našeho družstva (dvojic) se mě ptala, zda-li jedu na Evropský pohár bíglů 2010. Že nejedu jsem se zapřísáhla už v únoru, kde mne příliš nenadchla organizace, nicméně, když jsem viděla, že je přihlášeno 5 bíglů, nešlo říci ne, a tak se setkáme o titul i tam s pár bíglíky z MČR Bíglů :)
Z celé akce jsme si odvezli okolo 30 kg krmiva ProPlanu, obrovský a krásný pohár, 2 zlaté medailičky a hlavně spoustu skvělých vzpomínek a zážitků :) Naším posledním cílem, který bychom si moc moc přáli je titul Mistr České Republiky mládeže :) Sic tento titul již máme, ovšem z družstev, chtěli bychom tedy titul za jednotlivce. Bohužel je tato šance časově omezená - podle všeho mám už pouze 3 šance. Nezbývá než se snažit! :) Videa nejsou, rodiče s foťákem prostě neumí :(

   

Za fotky děkujeme Ondrovi Lembardovi - odkaz :)